Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec na delovnem obisku v občinah Logatec, Cerknica in Loška dolina

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta bila na delovnem obisku v občinah Logatec, Cerknica in Loška dolina, kjer sta se v pogovorih s tamkajšnjimi župani seznanila z aktualnimi investicijskimi projekti.

Minister Vrtovec na delovnem obisku. | Avtor: MZI

»Vlada ima posluh za to, da se podeželje razvija. Razvijalo pa se bo, če bomo poskrbeli za dobro infrastrukturo. Z boljšo cestno infrastrukturo bo pot za državljane in državljanke hitrejša in varnejša. Danes smo na ministrstvu na Družbo za razvoj infrastrukture naslovili dopis, s katerim DRI naročamo, da pričnemo s pripravo pobude za umestitev nadgradnje železniških povezav, med drugim tudi z nadgradnjo železniške povezave od Ljubljane proti Vrhniki. In sicer po isti trasi, kjer je železnica nekoč že bila. S tem bi razbremenili cestni promet in omogočili boljšo pretočnost,« je ob robu pogovorov z župani dejal minister Vrtovec.

Minister si je ogledal gradbena dela rekonstrukcije mostu čez Mali Obrh v Kozarišču, sofinancirana s strani Ministrstva za infrastrukturo. »Gre za pomembno rekonstrukcijo zaradi oživitve aktivnosti pri Gradu Snežnik, prav tako gre za kulturno dediščino, ki ji bomo s to prenovo ohranili,« je še dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.