Skoči do osrednje vsebine

Zahvala ministra Vrtovca ob ponovnem odprtju javnega potniškega prometa

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je ob ponovnem odprtju javnega potniškega prometa zahvalil državljankam in državljanom za razumevanje.

Minister Vrtovec se je državljanom zahvalil za razumevanje. | Avtor: MZI

Minister Jernej Vrtovec se je ob ponovnem odprtju javnega potniškega prometa v družbi generalnega direktorja Slovenskih železnic na delo v Ljubljano peljal z vlakom iz Domžal. Ker gre za dogodek, ki bo pomembno vplival na normalizacijo življenja in dela v naši državi, se je želel minister osebno prepričati, kako poteka ponovna vzpostavitev javnega potniškega prometa ob upoštevanju higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje RS.

»Vesel sem, da smo končno dočakali ta dan, ko po dolgih osmih tednih ponovno odpiramo javni potniški promet. Ob tem bi se želel zahvaliti državljankam in državljanom za razumevanje,« je dejal minister Vrtovec. Minister je pohvalil Slovenske železnice, ki so se dobro pripravile na ponovno vzpostavitev javnega prevoza. »Slovenske železnice, ki vozijo po prilagojenem voznem redu, so skrbno poskrbele za varnost potnikov in osebja. Prav tako potniki spoštujejo higienska priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je bil jasen minister.

Minister Vrtovec je napovedal, da so v prihodnje možne tudi spremembe higienskih priporočil, v kolikor bo to možno. »Ta trenutek smo naredili vse kar je bilo mogoče, da imamo ponovno vzpostavljen javni potniški promet in da je hkrati poskrbljeno za zdravje ljudi. Na ministrstvu bomo skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje v prihodnjih dneh in tednih spremljali epidemiološko sliko in v kolikor bo ta ugodna bomo takoj, ko bo mogoče, te ukrepe,« je še dejal minister Jernej Vrtovec.