Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec na delovnem obisku v Novem mestu

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta bila na delovnem obisku v Novem mestu, kjer sta si v družbi župana mag. Gregorja Macedonija in poslanca Blaža Pavlina ogledala dela v sklopu rekonstrukcije državne ceste v Šmihelu. Minister in župan sta podpisala sporazum o izgradnji pešpoti in kolesarskih površin ob Topliški cesta v Novem mestu.

Minister Vrtovec na obisku v Novem mestu. | Avtor: MZI

»Zadovoljen sem, da dela na gradbišču v Šmihelu potekajo nemoteno in v skladu s časovnico. Na ministrstvu podpiramo pospešeno nadaljevanje vseh gradbenih del, kar bo pomembno prispevalo k višji gospodarski rasti,« je ob robu ogleda del dejal minister Vrtovec.

Minister za infrastrukturo je ob tem spomnil tudi na južni del tretje razvojne osi proti Beli krajini. »Sredstva imamo že zagotovljena, vendar gradnja se še ni začela. Če se ne bodo v doglednem času uredili zapleti v zvezi z okoljevarstvenim dovoljenjem, bomo lahko izgubili že zagotovljena evropska sredstva. Tega si ne moremo privoščiti,« je bil jasen minister.

Minister Vrtovec in župan Macedoni sta podpisala tudi sporazum o izgradnji pešpoti in kolesarskih površin ob Topliški cesta v Novem mestu v višini 1,1 milijona evrov. Od tega bo Ministrstvo za infrastrukturo prispevalo 73,29% sredstev. »Gre za pomemben projekt, ki prispeva k trajnostni mobilnosti. Na ministrstvu spodbujamo in bomo tudi v prihodnje podpirali gradnjo kolesarskih površin in pešpoti za bolj odgovorno Ravnanje do okolja in bolj zdrav življenjski slog,« je še dejal minister Jernej Vrtovec.