Skoči do osrednje vsebine

Vabljeni k ogledu oddaje Ambienti

V soboto, 2. maja 2020 je bila na RTV SLO1 ob 18:10 na vrsti druga od skupno treh oddaj TV Ambienti, ki nastajajo v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, javno agencijo in ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorata za lesarstvo. Oddaje so namenjene promociji in predstavitvi lesa kot enega najbolj očarljivih, vsestransko uporabnih in trajnostnih materialov.

Prva oddaja je bila namenjena predstavitvi lesa kot vodilnega gradbenega materiala v trajnostni gradnji, druga oddaja pa je predstavila leseno bivalno okolje kot zdravo bivalno okolje. Prednosti lesenega interierja so, da les v naše bivalno okolje oddaja prijetne vonjave, uravnava relativno zračno vlažnost, nam znižuje srčni utrip in nam s svojo neponovljivo strukturo ter unikatnim videzom vedno znova omogoča dragocen stik z naravo.

Več o prednostih lesenega interierja si lahko preberete na spletni strani Ambienti, kjer je predstavljen tudi inovativni sodobni premaz za les, ki ohranja pohištvo funkcionalno in lepo na dolgi rok. Celotno oddajo si lahko pogledate v arhivu oddaj.

Napovednik druge oddaje Ambienti

Promocijski video Les je naše bogastvo o lesenem interierju

Les je naše bogastvo. Gradimo prihodnost z lesom. Uporabimo slovenski les.

O leseni gradnji v prvi oddaji Ambienti

Prva oddaja TV Ambienti, ki je nastala s sofinanciranjem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Direktorata za lesarstvo, je bila na sporedu 28. marca 2020 in je bila namenjena spodbujanju in predstavitvi trajnostne gradnje, gradnje z lesom.

Več o leseni gradnji si lahko preberete na spletni strani Ambienti, kjer so predstavili različne sisteme gradnje z lesom in sodobno leseno hišo mlade družine. Celotno oddajo si lahko pogledate v arhivu oddaj.

Utrniki iz zakulisja snemanja prve oddaje Ambienti

Napovednik prve oddaje Ambienti

Promocijski video Les je naše bogastvo o leseni gradnji