Skoči do osrednje vsebine

Spoznavno srečanje ministra Koritnika z Varuhom človekovih pravic in predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je danes na spoznavnih srečanjih sestal z Varuhom človekovih pravic Petrom Svetino in predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robertom Šumijem. Dogovorili so se za redno sodelovanje med Ministrstvom za javno upravo in obema organoma.

Minister Koritnik se je dopoldne najprej srečal z Varuhom človekovih pravic Petrom Svetino. »Človekove pravice so tista vrsta pravic, ki varujejo mnoge najpomembnejše človekove dobrine, zato se zavedam pomena rednega sodelovanja z Varuhom človekovih pravic Republike Slovenije,« je ob srečanju dejal minister. Sogovornika sta govorila o dodatnem izobraževanju zaposlenih v javni upravi na področju varovanja človekovih pravic in bolj preglednem podajanju informacij pri vlogah za pomoč osebam s posebnimi potrebami.

V nadaljevanju dneva se je minister Koritnik sestal tudi s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robertom Šumijem, s katerim sta spregovorila o predlagani noveli Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter o predlogu, da se v izobraževanja za javne uslužbence vključijo dodatne vsebine s področja integritete in preprečevanja korupcije. Strinjala sta se, da gre za dober predlog, ki ga bo ministrstvo realiziralo preko Upravne akademije.

Pretekli teden se je minister sestal tudi s predsednikom Državne revizijske komisije Samom Červekom.