Skoči do osrednje vsebine

Vzpostavljen spletni katalog investicijskih priložnosti v Sloveniji

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
SPIRIT Slovenija je vzpostavil spletni katalog za celovit pregled investicijskih priložnosti v Sloveniji. Spletni katalog, ki je dostopen preko spletnega portala SPIRIT Invest Slovenia (www.investslovenia.org), omogoča iskanje, pregled in PDF izvoz podatkov aktualnih investicijskih priložnosti. Storitev je brezplačna, v angleškem in slovenskem jeziku ter javno dostopna tako nosilcem investicijskih projektov kot potencialnim investitorjem, ki iščejo projekte, v katere bi investirali.

Digitalno orodje uporabniku omogoča iskanje po različnih kriterijih, in sicer po posamezni regiji, vrsti investicijskega projekta (zemljišče, stavba, nova nepremičnina, ipd.), sektorju in vrednosti. Na voljo je tudi možnost izvoza podatkov v obliki PDF predstavitve, ki lahko poleg informacij o izbranem projektu vključuje tudi sveže informacije o konkretnem sektorju in/ali pomembne podatke o Sloveniji. Trenutno je v bazi več kot 80 investicijskih priložnosti z različnih področij, vendar so v spletnem katalogu vidne le tiste, ki imajo vpisane vse zahtevane podatke v izbranem jeziku.

Agencija je centralno bazo in spletni katalog investicijskih priložnostih razvila skladno z željo po vzpostavitvi sistema za management investicijskih priložnosti, kjer so vsi deležniki investicijskega ekosistema v državi med seboj povezani in imajo dostop do ažurnih informacij. Zato si bo agencija prizadevala v centralno bazo vključiti tudi investicijske priložnosti iz drugih virov (kot so DUTB, ministrstva, občine, gospodarski subjekti in drugi) in tudi druge relevantne podatke (kot so večji poslovno nepremičninski projekti, hoteli, turistični resorti, poslovne cone, degradirana območja, ipd.) ter tako zagotoviti tako imenovano 'One stop shop' storitev na področju investicijskih priložnosti.

Spletni katalog investicijskih priložnosti v Sloveniji je na voljo na naslednji povezavi.