Skoči do osrednje vsebine

Zahvala ministra Jerneja Vrtovca operaterjem v družbi ELES, ki v kriznih časih zagotavljajo nemoten prenos električne energije

Minister Jernej Vrtovec in državni sekretar Blaž Košorok sta se sestala z direktorjem družbe ELES mag. Aleksandrom Mervarjem. V pogovoru z vodstvom družbe sta se med drugim seznanila z delovanjem družbe v kriznih razmerah, mednarodnimi projekti in načrtovanimi investicijami.

Minister Vrtovec se je zahvalil družbi Eles, ki zagotavlja pogoje za zanesljiv, varen in kakovosten prenos električne energije, ki je nujno potrebna za delovanje vsake družbe, zlasti pa v kriznih razmerah, ki smo jim trenutno priča. »Še posebej pa bi se rad zahvalil operaterjem, ki iz centra vodenja dan in noč koordinirajo delovanje elektroenergetskega sistema,« je bil jasen minister.

Minister se je med drugim zahvalil direktorju mag. Aleksandru Mervarju za uspešno vodenje družbe ter za hiter in učinkovit odziv v času krize. »Družba uspešno posluje, vodi številne investicije, tudi mednarodne. Na Ministrstvu za infrastrukturo podpiramo investicijske projekte družbe ELES, še zlasti gradnjo daljnovoda Cirkovce – Pince, ki ni odvisna samo od Elesa in ministrstva, temveč tudi od drugih deležnikov. Gre za pomemben energetski projekt, ki je tudi sofinanciran z evropskimi sredstvi, zato si želim, da bi čim prej prišlo do realizacije,« je še dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Minister Vrtovec na obisku v ELES. | Avtor: MZI