Skoči do osrednje vsebine

Srečanje s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije, predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ter predsednikom uprave družbe DARS

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič je na spoznavnem sestanku s predstavniki OZS, GZS izpostavil aktivno sodelovanje novega vodstva ministrstva z omenjenimi deležniki. Na srečanju je sodeloval tudi dr. Tomaž Vidic, predsednik uprave družbe DARS.

Skupno stališče vseh udeležencev je bilo, da je potrebno pospešeno pristopiti k realizaciji v preteklosti dogovorjenih vsebin. MZI bo kot resorno ministrstvo prevzelo aktivno pobudo za reševanje širše problematike prevozniškega sektorja v sodelovanju z Ministrstvom za finance, Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in turizem.

Med drugim so prisotni pohvalili učinkovitost medresorske Delovne skupine za prevozništvo, ki operativno rešuje problematiko transportne dejavnosti, povezane z epidemijo Covid-19.

Sestanek je bil zaključen z dogovorom, da se nadaljuje dobra praksa rednih koordinacij s pristojnim direktoratom in družbo DARS ter občasna srečanja z ministrom za infrastrukturo.