Skoči do osrednje vsebine

Projekt Carpe Digem: prenos dobrih praks koristen tudi v času epidemije in delu na domu

V okviru sodelovanja Ministrstva za javno upravo s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani na Interreg projektu Carpe Digem je vedno aktualno tudi sodelovanje na področju dobrih praks, katerih namen je izmenjava izkušenj in prenos znanja. Tokrat je izpostavljena Gospodarska zbornica Majorke, kjer je preko povezave in možnosti uporabe orodij za delo na daljavo, kot so MSTeams, GoToMeeting, Cisco WebEx ali Zoom, steklo koristno sodelovanje v okviru projekta.

Gospodarska zbornica Majorke je tako od Fakultete za elektrotehniko, v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, v svoje okolje prevzela vrsto preprostih in dosegljivih orodij z različnih področij, ki so v veliko pomoč pri koordinaciji dela na daljavo. Na tej povezavi so predstavljena najpogosteje uporabljena orodja in njihove primerjave za delo na daljavo.

Ministrstvo za javno upravo je partner v mednarodnem konzorciju desetih projektnih partnerjev iz sedmih držav članic EU, »CARPE DIGEM – Catalysing Regions in Peripheral and Emerging Europe towards Digital Innovation Ecosystems«. Projekt se izvaja v okviru mednarodnega programa Interreg Europe, ki ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj. Za projekt, ki povezuje veščine na področju raziskav, tehnološkega razvoja, digitalne preobrazbe in inovacij ter mehanizme za učinkovito izvajanje teh aktivnosti, so tovrstne izmenjave dobrih praks izjemnega pomena. 

Prav tako je na primer Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z 4PDIH,  Inštitutom Lex Localis in Državnim svetom izvedla prvi webinar za občine z naslovom “Organizacija spletnih srečanj”, kjer so s pomočjo zgoraj opisanih prenosov praks predstavili delo na daljavo za občine.