Skoči do osrednje vsebine

Avstrija je na meji s Slovenijo zaprla štiri kontrolne točke, od danes, 2. aprila 2020, jih deluje le še devet

Avstrija je danes, 2. aprila 2020, uvedla dodatne omejitve na meji s Slovenijo in do nadaljnjega ukinila štiri kontrolne točke (nekdanje mejne prehode): Holmec, Jurij, Šentilj (magistrala) in Korensko sedlo. Na slovensko-avstrijski meji bo tako odprtih devet kontrolnih točk.

Avstrijski varnostni organi so danes, 2. aprila 2020, ob 00.00, spremenili način opravljanja mejne kontrole na meji s Slovenijo. Dodatno so tako zaprli več nekdanjih mejnih prehodov, nekaterim nekdanjim mejnim prehodom pa so omejili delovni čas. Zato se v skladu z 2. členom Odloka Vlade RS o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Republike Avstrije zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni (Ur. list RS št. 34, 24. 3. 2020) ustrezno prilagodi delovanje kontrolnih točk slovenske policije in zdravstvenih delavcev na slovensko-avstrijski meji.

Od danes, 2. aprila 2020, dalje na meji z Avstrijo delujejo naslednje kontrolne točke, ki so odprte ves čas, razen tam, kjer je to posebej navedeno:

    Kuzma – Bonisdorf

    Trate – Mureck (odprt od 5. do 21. ure)

    Radlje – Radlpaß (odprt od 5. do 21. ure)

    Gederovci – Sicheldorf

    Šentilj (avtocesta) – Spielfeld (Autobahn)

    Gornja Radgona – Bad Radkersburg

    Karavanke – Karawankentunnel

    Vič – Lavamünd (odprt od 5. do 23. ure)

    Ljubelj – Loibltunnel (odprt od 5. do 21. ure)

Kontrolne točke Holmec – Grablaach, Jurij – Langegg, Šentilj (magistrala) – Spielfeld (Bundesstraβe) in Korensko sedlo – Wurzenpass pa se do nadaljnjega ukinejo.