Skoči do osrednje vsebine

Minister Hojs s češkim veleposlanikom o izzivih v boju proti epidemiji COVID-19

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes, 31. marca 2020, na vljudnostnem obisku gostil češkega veleposlanika v Sloveniji Juraja Chmiela.
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je gostil češkega veleposlanika v Sloveniji Juraja Chmiela.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je gostil češkega veleposlanika v Sloveniji Juraja Chmiela.

Minister in veleposlanik sta se strinjala, da je sodelovanje med državama odlično, še posebej v času epidemije COVID-19. Ob tem se je minister zahvalil Češki republiki za donacijo zaščitne opreme.

Odlično sodelovanje med državam, predvsem na področju policijskega dela, pa poteka že dlje časa, pri čemer je minister izpostavil pomoč Češke republike z napotitvami svojih policistov v času migrantske krize na območje Slovenije.

Rdeča nit njunega pogovora je bila epidemija COVID-19. Sogovornika sta si izmenjala informacije o izvedenih ukrepih v boju proti širjenju in zajezitvi virusa v Republiki Sloveniji in Republiki Češki. »Zavedamo se, da so ukrepi močno vplivali na družbeno življenje, ki pa so v tem trenutku nujno potrebni," je poudaril minister Hojs. Gre za ukrepe na področju izobraževanja, gospodarstva, zdravstva, pri prehajanju države meje, notranje varnosti. V pogovoru je minister izpostavil tudi izvedene ukrepe pri prehajanju državne meje, pri čemer je omenil spremljanje policije konvojev tovornih vozil skozi državo in s tem omogočanje pretočnosti tovornega prometa skozi državo.