Skoči do osrednje vsebine

Minister Vrtovec obiskal Letališče Jožeta Pučnika

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes obiskal Letališče Jožeta Pučnika in se sestal z vodstvom družbe Fraport Slovenija, ki upravlja z največjim slovenskim mednarodnim letališčem

Minister Vrtovec se je želel osebno prepričati, ali je ustrezno poskrbljeno za preverjanje zdravstvenega stanja potnikov, ki se vračajo v domovino. Ravno danes se je namreč prek Poljske v Slovenijo z letalom vrnila skupina slovenskih državljanov, ki so počitnikovali na Tenerifih in v Maroku. 

Minister Vrtovec je z zadovoljstvom ugotovil, da se vsi predpisani postopki in protokoli dosledno upoštevajo, da se vsem potnikom izmeri telesna temperatura in preveri njihovo zdravstveno stanje, vsi dobijo tudi natančna navodila za ravnanje v samoizolaciji, kar zagotavlja ustrezno skrb za ohranjanje javnega zdravja.

Minister Vrtovec si je s sodelavci ogledal tudi delovanje letališča v razmerah, ki so izjemno otežene zaradi izbruha koronavirusa in ukrepov, ki jih je uvedla vlada za njegovo zajezitev. Kot je znano, je zračni promet v Republiki Sloveniji v celoti ukinjen, možne so le izjeme, kadar gre za humanitarne namene, vračanje slovenskih državljanov iz tujine oziroma druge nujne primere.

Minister se je vodstvu družbe Fraport Slovenija zahvalil za dobro delo in jih pozval, da naj še naprej ravnajo odgovorno in učinkovito.