Skoči do osrednje vsebine

Delimo si bremena, pravi minister

V okviru Sveta za dostojno delo se je minister Cigler Kralj včeraj sestal s predstavniki delavcev. Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi stališč glede izzivov na trgu dela in v gospodarstvu, s posebnim poudarkom na pomembnosti vodenja socialnega dialoga.

Minister je izpostavil, da je v danih razmerah, ko se soočamo s težkimi izzivi v spopadanju proti širjenju koronavirusa Covid-19, še toliko bolj pomembno, da si izmenjamo stališča, se slišimo in se tudi družno odzivamo na izzive.

''V vlogi ministra za delo sem zavezan k spoštovanju načela socialnega dialoga. V tako zahtevnih časih, kot smo sedaj, pa je skrb in iskrena namera vseh nas ključna za ohranitev temeljev socialnega dialoga. Vsi moji napori gredo v sprejemanje ukrepov, ki bodo olajšali položaj delodajalcem in zaposlenim. Eden od prvih korakov, ki smo ga naredili, je bil predlog interventnega zakona, ki je namenjen delodajalcem, samozaposlenim in zaposlenim v teh kriznih časih. Z ukrepi bomo nadaljevali in pri tem si želim, da stopimo skupaj ter k reševanju izzivov pristopimo celostno in z vključitvijo vseh strani. Ob tem pozivam vse delodajalce in delavce k doslednemu upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje. Skrb za varnost in zdravje vseh nas mora biti naša skupna prioriteta '' je zaključil minister.