Skoči do osrednje vsebine

Kupujmo domače - prodaja pridelkov in izdelkov na kmetijah ostaja nemotena

Novi odlok vlade začasno prepoveduje ponujanje in prodaje blaga in storitev potrošnikom, kar pa ne velja za kmetije. MKGP zato poziva vse zainteresirane deležnike, da svojo ponudbo predstavijo na spletni strani »Kupujmo domače« (www.kupujmodomace.si).

Ta kmetom omogoča, da brezplačno predstavijo ponudbo svoje kmetije in tako povečajo neposredno prodajo na kmetiji in hkrati potrošnikom omogočijo nakup lokalno proizvedene hrane neposredno na kmetiji. Predstavitev ponudbe je za kmete brezplačna. Obenem pozivamo obstoječe ponudnike, da svojo ponudbo posodobijo.

Seveda pa je pri prodaji na kmetijah treba upoštevati ukrepe za primerno zaščito za preprečevanje širjenja okužbe. Zato tako prodajalce kot tudi kupce pozivamo, da se izogibate nepotrebnim stikom ter v čim večji meri uporabljate dostavo na dom na način, da jo vršite le do vhodnih vrat, pri plačilu pa v čim večji meri uporabljajte kartične in spletne transakcije.

Fizična prodaja na kmetijah naj se opravi tako, da ne prihaja do nepotrebnih interakcij. Kupce pozivamo, da na kmetijo prihajajo ločeno, prodajalce pa, da jih v tej smeri naročajo posamezno. Ob prihodu na kmetijo se ne rokujte, skrbite za higieno kašlja, ne dotikajte se obraza, umivajte in razkužujte si roke, s seboj prinesite svojo embalažo ter tako poskrbite za svoje zdravje in zdravje kupcev.

Več na spletnih straneh KGZS