Skoči do osrednje vsebine

Policija: za nenujne zadeve ne hodite na policijske postaje, temveč raje pokličite ali pišite

Policisti dan za dnem, 24 ur na dan varujejo življenje ljudi, skrbijo za njihovo osebno varnost in varnost premoženja. Da bi svoje naloge učinkovito opravljali še naprej, zaradi zdravja zaposlenih in zdravja ljudi omejujejo obiske na policijskih postajah. Za nenujne zadeve in vprašanja zato raje pokličite ali pišite. Opozarjajo še, da številka 113 ni namenjena informacijam o koronavirusu, temveč klicu v sili.

Prebivalce zato prosimo, da za nenujne prijave in vprašanja v čim večji meri uporabljajo elektronsko pošto, internet in telefonske kontakte s policijskimi postajami in da čim manj hodijo neposredno v policijske enote. S tem nikakor ne odrekamo uslug državljanom, ampak jih v primerih, ko je to možno, samo napotujemo na druge, že obstoječe in uveljavljene komunikacijske kanale.

Če niste prepričani, ali je potreben obisk policijske postaje, prej pokličite na telefonsko številko postaje in se pozanimajte. Gre za ukrep, s katerim želimo omejiti stike in v kar največji meri poskrbeti za varnost in zdravje vseh.

Interventna številka 113 je namenjena za klice v sili, denimo za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih, torej takrat, ko ljudje nujno potrebujejo pomoč policije.

Seznam vseh policijskih enot v Sloveniji in njihovih kontaktov