Skoči do osrednje vsebine

Ob polnoči začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji s Hrvaško

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Odlok o začasnem prenehanju obratovanja mejnih prehodov za obmejni promet na meji z Republiko Hrvaško in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 18. marca 2020 ob 00.00 uri in velja do preklica.

Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji z Republiko Hrvaško, ki so določeni v prilogi C Sporazuma med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško o obmejnem prometu in sodelovanju. Odlok začne veljati 18. marca 2020 ob 00.00 uri in velja do preklica.

Vsi potniki naj za nujna potovanja uporabijo mejne prehode za mednarodni promet. Določbe sporazuma o obmejnem prometu in sodelovanju, ki določajo pravice uporabnikov do prehoda državne meje izven mejnih prehodov (prehodna mesta in točke, kmetijski vložki), ostajajo v veljavi.

***

Vsak prehod meje na mejnem prehodu za obmejni promet v času, ko ta ne obratuje, se šteje za prekršek nedovoljenega prehoda meje.

Seznam mejnih prehodov na zunanji schengenski meji