Skoči do osrednje vsebine

Minister Cigler Kralj: delo v danih razmerah bo nemoteno potekalo naprej

Minister Cigler Kralj je v današnji izjavi za medije predstavil svojo najožjo ekipo, podal nekaj ključnih informacij o aktualnem stanju ter predstavil ukrepe v pripravi za lažje obvladovanje koronavirusa. Posebej je poudaril, da bodo pokojnine in drugi transferji izplačani nemoteno.

Minister je za postavljene prioritete dela v luči aktualnega stanja predstavil omejitev prenosa virusa med zaposlenimi in oskrbovanci v domovih za starejše, nadgradnjo Predloga Zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače in priprav​o​​ novega interventnega zakona za avtomatsko podaljšanje pravic iz javnih sredstev. Kot je dejal, ​si ministrstvo prizadeva zagotoviti vse za to, da ​bo ''delo v danih razmerah potekalo nemoteno naprej''.  

V svoji izjavi se je minister zahvali vsem, ki na terenu skrbijo za najranljivejšo populacijo. Posebej je izpostavil oskrbovalno, negovalno in zdravstveno osebje v socialno varstvenih zavodih, ki ''v teh razmerah, ko ljudje čutijo stiske in jih je strah za zdravje in zdravje svojih bližnjih, ne opravljajo le službe, temveč poslanstv​o.'' Posebno zahvalo je minister namenil tudi staršem, ki so prevzeli večje breme, vsem ki ​še naprej opravljajo naloge na delovnih mestih​  ter ''delodajalcem, ki zagotavljajo primerne zaščitne ukrepe in pogoje za delo tistim, ki morajo opravljati svojo službo''.

''Minister in ekipa​​ ​bodo vsem informacijam s terena in​ predlog​om​​ zavzeto prisluhnili'', je še dodal.