Skoči do osrednje vsebine

Novi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec prevzel posle

Danes ob 10. uri je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek vodenje ministrstva uradno predala novemu ministru za infrastrukturo Jerneju Vrtovcu.

Primopredaja Jernej Vrtovec - Alenka Bratušek | Avtor: MzI

Državni zbor je včeraj potrdil 14. Vlado RS. Novi minister za infrastrukturo je postal Jernej Vrtovec, ki je z današnjo primopredajo prevzel posle od ministrice Alenke Bratušek. Ta mu je ob odhodu zaželela pogumno in uspešno spopadanje s krizno situacijo v zvezi z epidemijo koronavirusa, obenem pa tudi veliko uspehov pri izvajanju vseh, še posebej pa najpomembnejših infrastrukturnih projektov.

Minister za infrastrukturo  Jernej Vrtovec se je odhajajoči ministrici zahvalil za dosedanje delo in dosežke, poudaril pa je, da bo njegovo delo na začetku mandata primarno namenjeno usklajevanju ukrepov pri omejevanju in zajezitvi koronavirusa. To je v tem času prva prioriteta tako vlade kot ministrstva.

Minister Vrtovec je poudaril še, da se bo ministrstvo ob tem takoj spoprijelo tudi z izzivi na področju infrastrukture in ključnimi odprtimi zadevami na tem področju.