Skoči do osrednje vsebine

Kemisu gradbena inšpekcija odreja odstranitev enega objekta in prenehanje uporabe drugega

  • Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor
Kemis, d. o. o. je prevzel dve delni odločbi gradbene inšpekcije Inšpektorata za okolje in prostor. S prvo delno odločbo se družbi med drugim nalaga, da v roku 360 dni po vročitvi odločbe, na lastne stroške odstrani objekt A ter vzpostaviti prejšnje stanje. Z drugo delno odločbo pa gradbeni inšpektor družbi nalaga prenehanje uporabe objekta B reciklažnega centra SPPC Kemis takoj po vročitvi odločbe.

Obe odločbi sta bili izdani na podlagi ugotovitve dejanskega stanja z inšpekcijskim pregledom objekta na kraju samem, s pregledom listin, z zaslišanjem strank ter s preučitvijo predpisov in veljavnih zakonov.


Objekt A je skladiščno predelovalni poslovni center za predelavo in odstranjevanje nevarnih odpadkov (SPPC) na parceli 2002 2718/26, ki je bil rekonstruiran brez gradbenega dovoljenja, zato je inšpektor izrekel inšpekcijski ukrep nelegalne gradnje.

Objekt B pa je prizidava reciklažnega centra SPPC Kemis, na severovzhodni strani parcele 2002 2718/25 in se uporablja brez uporabnega dovoljenja, zaradi česar ne izpolnjuje pogojev za uporabo.