Skoči do osrednje vsebine

Pojasnilo zunanjega ministrstva na prispevek v oddaji 24ur zvečer o kadrovanju na MZZ

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
V oddaji 24ur zvečer ste kljub pravočasnim odgovorom tako ministrstva kot vlade pristransko poročali in zavajali javnost, da zunanji minister dr. Cerar v zadnjih dneh mandata te vlade kadruje in zaposluje svoje ožje sodelavce. V prispevku je bilo vrsto neresnic in pollaži ter namigovanj o ministru in ministrovih sodelavcih, ki z razpisom niso imeli nič.

Razpis, o katerem ste poročali, je vladni razpis za delovna mesta za projekt predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU. Razpis ni z ničemer povezan z aktualno menjavo vlade in so ga v teh dneh objavila številna ministrstva.

Projektno skupino za predsedovanje EU vodi delovna podskupina za kadre, ki jo vodijo uslužbenci v kabinetu predsednika vlade. Razpis je namenjen iskanju mladih kadrov, ki bodo pomagali v projektu predsedovanja EU, kar je vladna podskupina v ločenem odgovoru tudi pojasnila. Vaša novinarka je obe pojasnili, tako ministrstva kot vlade, pravočasno prejela.

Predsedovanje je vladni projekt in ministrstva iščejo mlade kadre za pomoč pri predsedovanju različnim delovnim skupinam. Na razpis za mlade kadre, ki so na začetku karierne poti, se ni prijavil nihče od kabinetnih sodelavcev ministra dr. Cerarja, ki imajo dolgoletne delovne izkušnje, tudi ministrske. Kogarkoli zanima dejanska vsebina razpisa, si o njej lahko prebere v pojasnilu vlade, ki visi na spletni strani.