Skoči do osrednje vsebine

Otvoritev Konzulata Republike Slovenije v Jekaterinburgu

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Slovesna otvoritev Konzulata Republike Slovenije v Uralskem zveznem okrožju Ruske federacije s sedežem v Jekaterinburgu je potekala 6. februarja 2020. Konzulat vodi novi častni konzul Republike Slovenije Vladislav Vladimirovič Davidov, ki je tudi dolgoletni direktor podjetja IskraUralTel v Jekaterinburgu.
Slovesna otvoritev Konzulata Republike Slovenije v Uralskem zveznem okrožju Ruske federacije s sedežem v Jekaterinburgu

Slovesna otvoritev Konzulata Republike Slovenije v Uralskem zveznem okrožju Ruske federacije s sedežem v Jekaterinburgu

1 / 7

Poleg veleposlanika Branka Rakovca sta se otvoritve iz Slovenije udeležila direktor Iskratel d.o.o. Željko Puljić in sekretarka Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje Julija Gregorn. Na ruski strani pa je bilo prisotnih več visokih gostov lokalnih oblasti, poslovne skupnosti Jekaterinburga in tamkajšnjega diplomatskega zbora.

Veleposlanik Rakovec si je ogledal tovarno IskraUralTela in se ločeno o vsestranski krepitvi sodelovanja med Slovenijo in Jekaterinburgom pogovarjal s prvim namestnikom guvernerja Sverdlovske pokrajine Aleksejem Orlovom, s predsednikom Uralske trgovinsko-industrijske zbornice Andrejem Besedinom in s prvim namestnikom župana Jektarinburga Aleksandrom Kovaljčikom.