Skoči do osrednje vsebine

V februarju dodatni izplačilni dan za denarno socialno pomoč

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je zaradi težav pri izdaji odločb na centrih za socialno delo, podaljšalo obdobje za odločanje za upravičence do otroškega dodatka in denarne socialne pomoči ter omogočilo dodatni dan izplačila za upravičence do denarne socialne pomoči, ki bo v ponedeljek 10. februarja 2020. Datumi rednih izplačil ostajajo nespremenjeni.

V preteklem in začetku tega tedna so imeli centri za socialno delo težave pri izdajanju odločb, zaradi tehničnih težav na viru FURS ter na skupni informacijsko komunikacijski infrastrukturi, na kateri je nameščen IS CSD. Zaradi navedenega je v določenih časovnih obdobjih prišlo do motenj v procesu dela uporabnikov informacijskega sistema IS CSD. Zaradi teh težav v začetku tedna ni delovala povezava med sistemoma IS CSD in KRPAN, kar je strokovnim delavcem na CSD povzročalo težave pri izdajanju odločb.

Da nastale težave ne bi vplivale na upravičence do socialnih transferjev, je ministrstvo podaljšalo obdobje za odločanje za upravičencev do otroškega dodatka in denarne socialne pomoči ter omogočilo dodatni dan izplačila za upravičence do denarne socialne pomoči, ki bo v ponedeljek 10. februarja 2020.

Datumi rednih izplačil ostajajo nespremenjeni, in sicer se bo redno izplačilo za denarno socialno pomoč izvršilo dne 4. februarja 2020, za otroški dodatek pa v četrtek 13. februarja 2020.