Skoči do osrednje vsebine

Celostna grafična podoba – Hugo Wolf

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije je dne 29. 10. 2019 na svoji spletni strani objavilo Javni natečaj za izbor celostne grafične podobe obeležitve 160-letnice rojstva skladatelja Huga Wolfa. Predmet javnega natečaja je bil izbor celostne grafične podobe jubilejnega leta skladatelja Huga Wolfa, ki jo obeležujemo v letu 2020.

Zmagovalna rešitev z vrati s skladateljeve rojstne hiše v Slovenj Gradcu

Hugo Wolf 160

Na javni natečaj je pravočasno prispelo 20 predlogov. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali mag. Marjeta Pečarič, Peter Bohinec, Danijela Grgič, Judita Krivec Dragan, mag. Tadej Pungartnik  in Mihael Štrukelj in ki jo je dne 19. 12. 2019 imenoval minister za kulturo, je vse predloge ocenila na podlagi meril iz točke 9 javnega natečaja, pri tem pa je bil z najvišjim številom točk ocenjen predlog pod šifro »Izkušnja«, avtorice Maje Repotočnik, ki je dosegla 97 točk.

Komisija je pri oceni posebej izpostavila svež in izviren pristop k uveljavljanju dediščine v sodobnem jeziku vidnih sporočil, kjer ima osrednje mesto zgodba, povezana tako s skladateljem, njegovim rojstnim mestom in mednarodno prepoznavno glasbo, kot tudi z našim čustvenim in estetskim dojemanjem umetnosti.

Ker so bili prispeli predlogi po mnenju strokovne komisije kakovostni in izvirni, želimo na Ministrstvu za kulturo vse njihove avtorje povabiti k sodelovanju na razstavi in javni razgrnitvi vseh prispelih predlogov, ki bo v Ljubljani in v Slovenj Gradcu. Komisija je ob pregledu avtorjev ugotovila, da ima ob velikem zanimanju in dobrih zamisli, predvsem oblikovalcev mlajših generacij, področje svetlo prihodnost.