Skoči do osrednje vsebine

17. zasedanje skupnega odbora za znanstveno in tehnološko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško

V Zagrebu je 24. januarja 2020 potekalo 17. zasedanje slovensko-hrvaškega skupnega odbora za znanstveno in tehnološko sodelovanje.

Slovensko delegacijo je vodila ga. Tina Vuga, vodja Službe za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve na MIZŠ, hrvaško pa dr. Tome Antičić, državni sekretar na Ministrstvu za znanost in izobraževanje Republike Hrvaške.

Delegaciji sta si izmenjali informacije o mednarodnem znanstvenem sodelovanju in znanstveno-raziskovalni politiki v obeh državah, o njunih prioritetah ter o možnostih nadgradnje sodelovanja. V prihodnje so možnosti za nadaljevanje sodelovanja v evropskih raziskovalnih programih, projektih čezmejnega sodelovanja in pri vzpostavitvi evropske raziskovalne infrastrukture.

Skupni odbor je med 74 predlogi bilateralnih projektov izbral 48 projektov, ki bodo sofinancirani v obdobju 2020-2021. Pri tem je prednostno obravnaval projekte, ki jih vodijo mlajši raziskovalci (do 5 let po opravljenem doktoratu).  Skupni odbor je upošteval tudi uravnoteženo razporeditev po raziskovalnih področjih glede na število prijav po posameznih vedah. 

Objavljamo Protokol 17. zasedanja skupnega odbora in seznam projektov, izbranih za sofinanciranje za obdobje 2020­­–2021.