Skoči do osrednje vsebine

Na 12. Informativi predstavitev poklica kmeta ter poklicev v gozdarstvu

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna in Biotehniško fakulteto-Oddelkom za gozdarstvo aktivno sodeluje na 12. Sejmu izobraževanja in poklicev Informativa, kjer bomo predstavljali poklic kmeta ter poklice v gozdarstvu.

Prednost izobraževanja na kmetijskih področjih se odraža v tradiciji in dostopnosti, za promocijo programov pa je poglavitnega pomena povezanost s sorodnimi institucijami oz. krepitev medsebojnega sodelovanja šol. Zagotovo pa je najpomembnejša naloga mladih, da se v množični ponudbi izobraževalnih programov znajo pravilno odločati za nadaljnji študij, kariero oz. življenjsko pot.

Gozdarstvo je primerna izbira za vse tiste mlade, ki želijo pridobiti celovito in kompleksno izobrazbo o gozdu, ki vključuje znanja s področja ekologije, biologije, tehnologije, ekonomike in drugih strokovnih področij. Sodobno gozdarstvo postaja vedno bolj zanimiv spoj terenskega dela in informacijskih tehnologij. Tako različna delovna mesta znotraj gozdarstva nudijo zaposlenim pestro paleto različnih delovnih okolij in nalog, ki so lahko vezane bodisi na terensko delo v gozdu, na visokotehnološko obdelavo podatkov v pisarni ali pa na delo z lastniki gozdov in ostalimi, ki delujejo v gozdnem prostoru.

12. sejem Informativa bo ta petek in soboto, 24. in 25. januarja, vstop je prost. Vabimo vas na razstavni prostor Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v halo C1 na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani.