Skoči do osrednje vsebine

Minister na odprtju MMP Ormož: Za zagotavljanje visoke stopnje varnosti je treba vlagati v policijo

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 21. januarja 2020, sodelovala pri slavnostnem odprtju prenovljenega mednarodnega mejnega prehoda Ormož in zbrane tudi nagovorila.

Minister je uvodoma izrazil zadovoljstvo ob odprtju prenovljenih prostorov. Poudaril je, da slovenska policija svoje delo opravlja odlično in zagotavlja visoko stopnjo varnosti. Da bo tako ostalo tudi v prihodnje, pa je nujno še nadaljnje vlaganje v področje nacionalne varnosti in predvsem v policijo. »Policijo smo že okrepili z materialnimi sredstvi, izboljšali smo pogoje za delo policistk in policistov, nabavili sodobno opremo in vozila. Eden tovrstnih ukrepov pa je tudi današnje odprtje prostorov mejnega prehoda Ormož,« je dejal minister. Objekti so novi in sodobni, policisti so dobili ustrezne pogoje za delo in bodo mejno kontrolo lahko opravljali še bolj kakovostno in učinkovito. To prispeva tudi k boljšemu počutju potnikov na mejnem prehodu in ljudi na obeh straneh meje, ki živijo v bližini mejnega prehoda.« Ob koncu je minister izpostavil tudi pomen dobrega sodelovanja z varnostnimi organi Republike Hrvaške, saj učinkovita mejna kontrola zagotavlja varnost obeh držav.

Zadovoljstvo ob odprtju prenovljenih prostorov mednarodnega mejnega prehoda Ormož je izrazila tudi generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar. Tudi po njenem mnenju prenova prostorov prinaša boljše delovne pogoje policistov, predvsem pa bo vplivala tako na boljše sodelovanje policistov Slovenije in Hrvaške, ki skupaj opravljajo mejno kontrolo, kot tudi na počutje potnikov na mejnem prehodu.

Minister je danes dopoldan že obiskal zaposlene na Policijski postaji Gornja Radgona. Objekt Policijske postaje Gornja Radgona velja za najnovejšo zgradbo z vsemi zahtevanimi standardi, ki jih v prihodnje želimo skladno z načrti in strategijo zagotavljati tudi ostalim postajam.