Skoči do osrednje vsebine

Intervju ministrice Ksenije Klampfer za Vzajemnost

Ministrica mag. Ksenija Klampfer je v intervjuju za januarsko Vzajemnost spregovorila o sistemu socialne varnosti in o skrbi za stareješe.

Ministrstvo v naslednjem obdobju načrtuje javno mrežo institucionalnega varstva starejših razširiti s približno 2000 mesti. V naslednjih dveh letih je v proračunu zagotovljenih 10 milijonov evrov, kar je bistveno več, kot je bilo v preteklih letih.
Mag. Ksenija Klampfer v intervjuju za Vzajemnost: »Sistem socialne varnosti mora delovati kot varnostna mreža, če lahko uporabim to primerjavo. Da vsakega, ki se mu iz takih ali drugačnih razlogov kdaj v življenju zalomi, ulovi in mu pomaga s socialnimi transferji, vendar to ni dovolj. Imeti moramo programe, ki ga bodo opolnomočili, da ga bo ta mreža postavila nazaj na noge. Hkrati imamo zelo dobro razvit sistem nevladnih organizacij, ki dopolnjujejo to mrežo. Ministrstvo jih sofinancira v višini 16 milijonov, da lahko opravljajo svoje poslanstvo. Tudi prostovoljci ohranjajo vrednote solidarnosti, humanitarnosti in dobrodelnosti v družbi, kar se mi zdi v teh časih, v katerih živimo, zelo pomembno. Prav je, da se ti sistemi med seboj prepletajo in dopolnjujejo.«

Celoten intervju z ministrico mag. Ksenijo Klampfer za revijo Vzajemnost