Skoči do osrednje vsebine

Informativni dan Erasmus+ šport 2020 in primeri dobrih praks

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v sodelovanju s CMEPIUS 15. januarja izvedel informativni dan, na katerem je bil predstavljen letošnji razpis Erasmus + šport, nekaj statističnih podatkov o dosedanji uspešnosti Slovenije na razpisih Erasmus+ šport in s strani udeleženk in udeležencev najbolj zaželene izkušnje uspešnih slovenskih prijaviteljev.

Za področje športa so v okviru programa Erasmus + za obdobje od 2014 in do 2020 na voljo sredstva v višini 57,6 mio EUR, od tega so samo v letu 2018 slovenski prijavitelji prejeli 947.217,34 evrov. Svoje izkušnje so predstavili predstavniki Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani, Olimpijskega komiteja Slovenije, športnega društva Riba, Zavoda Didona in Hokejske zveze Slovenije. Z nasveti in s svojimi izkušnjami so skušali spodbuditi potencialne prijavitelje za prijavo na razpis.

Dogodka se je udeležilo 78 udeleženk in udeležencev iz različnih organizacij: športnih društev, klubov, zvez, univerze in občin. Informacije o razpisu so na voljo na spletni strani Evropske komisije.

Rok za prijavo na razpis je 2. april 2020.