Skoči do osrednje vsebine

Minister Rudi Medved na današnjem srečanju vodstva Regionalne razvojne agencije Zasavja ter županov, poslancev in ministrov zasavske regije podprl razvojne cilje zasavskih občin

V Trbovljah je v ponedeljek, 13. januarja, potekal sprejem zasavskih poslancev in ministrov. Sprejema se je udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved, ministre in poslance pa sta sprejeli županja in podžupanja občine Trbovlje, Jasna Gabrič in Maja Krajnik.

Minister za javno upravo se je za tem udeležil še sestanka županov zasavske regije in vodstva regionalne razvojne agencije z ministroma in poslanci iz zasavske regije, ki je potekal na občini Trbovlje. Govorili so odprtih vprašanjih brezplačnega prenosa zemljišč in objektov na degradiranih območjih na lokalne skupnosti. Občine namreč za izpeljavo nekaterih razvojnih projektov potrebujejo tudi ta zemljišča in nekatere objekte, vendar se jim zdi nerazumljivo, da bi morale za to plačati, pa tudi denarja za to nimajo.

Minister Medved se je strinjal, da je treba takoj poiskati možnosti za neodplačni prenos in tako podpreti razvojne cilje občin. “Gospodarjenje z nepremičninami na degradiranih območjih ne more biti ujetnik financiranja zapiranja rudnika”, je izpostavil minister. Na srečanju so med drugim spregovorili tudi o razvojnih načrtih zasavskih občin v luči operativnega programa za prihodnjo finančno perspektivo.