Skoči do osrednje vsebine

Tradicionalni silvestrski obisk policijskih enot

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta silvestrovo tradicionalno namenila obiskom nekaterih policijskih enot po državi. Tokrat sta ob obisku čim mirnejši vstop v novo leto zaželela policistkam in policistom Policijske uprave Maribor in Policijske uprave Ljubljana.

Medtem ko so se mnogi prebivalke in prebivalci v teh dneh odločili za oddih od vsakodnevnih službenih obveznosti, pa morajo nekateri slovenske policistke in policisti ostati v službi, tako da bodo najdaljšo noč v letu pričakali na delovnem mestu. Minister se jim je ob tej priložnosti zahvalil za predanost svojemu delu in poudaril: »Delo slovenskih policistk in policistov je zahtevno, odgovorno, požrtvovalno, vedno sledite enemu cilju – vsem prebivalkam in prebivalcem Slovenije zagotoviti varnost.« Zato minister vlaga maksimalne napore, da policiji zagotovi stabilno finančno okolje in pogoje za delo, ki bodo omogočili nadaljnji razvoj policije in s tem učinkovito zagotavljanje varnosti tudi v prihodnje. »To nam je do sedaj uspelo, prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnjem letu,« je še dejal minister.

Že dopoldne pa sta minister in generalna direktorica policije na Policijski postaji Kočevje sprejela predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. S policistkami in policisti so se pogovorili o varnostni situaciji na tem območju. Ob tej priložnosti so pohvalili delo policistk in policistov, ki vsakodnevno skrbijo za varnost prebivalk in prebivalcev, še posebej pa so se jim zahvalili za njihovo učinkovito delo in predanost pri varovanju zunanje schengenske meje. Pri tem jim pomagajo tudi predstavniki Slovenske vojske, zato sta se srečanja udeležili tudi državna sekretarka v obrambnem ministrstvu mag. Nataša Dolenc in načelnica generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc. Kot sta na srečanju poudarila minister in generalna direktorica policije, sta izjemno ponosna na prispevek policistk in policistov k varnosti v državi.