Skoči do osrednje vsebine

Odprli razstavo likovnih del, nastalih v projektu Umetniki za Karitas

Na Ministrstvu za obrambo je bila danes, v petek, 20. decembra, slovesnost ob odprtju razstave del, nastalih v mednarodni likovni koloniji Karitas na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. Razstave del, nastalih v vsakoletnem projektu Umetniki za Karitas, gostujejo pri nas več kot desetletje, tako da so slovesnosti ob odprtju razstav z leti postale na Ministrstvu že tradicionalne.

Razstavo je odprl državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak, ki je dejal, da z razstavami del, nastalih v projektu Umetniki za Karitas, Ministrstvo za obrambo izpolnjuje svojo iskreno namero sodelovanja na kulturnem in humanitarnem področju. Ob tem je poudaril tudi poslanstvo vseh zaposlenih v obrambnem resorju, ki opravlja veliko človekoljubne in humanitarne dejavnosti, še posebej v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter pri delu pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah na kriznih žariščih po svetu, kjer si prizadevajo za dobrobit najbolj ranljivih.

Likovna dela sta predstavili vodja projekta Umetniki za Karitas Jožica Ličen in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. V kulturnem programu je nastopil pesnik in dramski igralec Tone Kuntner. Slovesnost je vodila Cvetka Šeško.

Foto: Jerica Pavšič