Skoči do osrednje vsebine

Božično-novoletna poslanica Urada RS za mladino ob iztekajočem se letu 2019

V iztekajočem letu 2019 se je v mladinskem sektorju veliko dogajalo, kar je za vse nas, ki tvorimo polje, na katerem raste in se razvija mladinsko delo, dobra novica. Na Uradu RS za mladino smo nadaljevali s številnimi projekti, ki so stalnica v našem delu, hkrati pa smo se nenehno prilagajali novim izzivom, ki so nas dohajali. Ponosni smo na to, da imamo oporo v številnih mladih posameznikih in organizacijah, ki tvorijo jedro tega ustvarjalnega procesa, v katerem nastaja toliko lepih in pozitivnih projektov, da se lahko v prazničnih dneh pomirjeni ustavimo in se veseli ozremo nazaj in naprej. Ko bodo dnevi praznovanja za nami, pa bomo lahko spočiti nadaljevali tam, kjer smo ostali ob koncu leta - kvaliteta mladinskega dela in participacija mladih ostajata naši prioriteti tudi v prihodnje.

Zavedamo se, da se tudi organizacije v mladinskem sektorju, podobno kot mi na uradu, soočate s številnimi vprašanji: kako naprej, kako ujeti duh časa, kako doseči mlade, ki bežijo v svoj omreženi svet, pa tudi kako shajati znotraj danih finančnih okvirjev. Ni nam lahko, a dejstvo, na katerega smo lahko ob koncu leta ponosni vsi skupaj, je, da so tudi v minulem letu iz mladinskega sektorja izšle številne pozitivne zgodbe, ki naj nam bodo za navdih in kot vzor, da še vedno rastemo, se razvijamo in pripravljamo vse boljše pogoje za ustvarjanje novih in novih primerov dobrih praks. Ne pozabimo, da je naša narava dela medsektorska, zato smo v nenehnem iskanju skupnih sinergij.

Vsem, ki z nami vztrajate, delite naše skupno poslanstvo in prizadevanja za boljši jutri mladih generacij, se ob tej praznični priložnosti zahvaljujemo za vložen trud in prispevek pri doseganju naših skupnih ciljev. Ob vsej naši raznolikosti in pestrosti, ter znanju in številnih spretnostih bomo tudi v letu 2020 zagotovo dosegali presežke, ki nam jih bo marsikdo zavidal. In dokler ostajamo močni in živahni, bodo tudi zgodbe iz mladinskega sektorja še naprej dosegale tiste cilje, ki si jih bomo ob izteku leta skupaj zaželeli.

Naj nas vse praznični optimizem in moč mladih navdihujeta s pogumom tudi v 2020!