Skoči do osrednje vsebine

Športniki leta 2019: Primož Roglič, Janja Garnbret in odbojkarska reprezentanca Slovenije

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
V Predsedniški palači sta v torek, 17. decembra, najboljše slovenske športnice in športnike sprejela predsednik RS Borut Pahor in minister dr. Jernej Pikalo.

Minister se je športnicam in športnikom v imenu Vlade Republike Slovenije zahvalil za izjemne dosežke, s katerimi nas navdušujejo. Poudaril pa je tudi povezovalno vlogo športa. "‪Ponosen sem na izjemne dosežke slovenskih športnic in športnikov, ki navdušujejo in povezujejo celotno Slovenijo, jo ponosno predstavljajo svetu in nam kažejo, da je z odločnostjo ter sodelovanjem mogoče vse," je dejal minister.

Po sprejemu so se športnice in športniki odpravili v Cankarjev dom na prireditev Športnik leta 2019, v okviru katere Društvo športnih novinarjev Slovenije razglasi športnika in športnico leta.

Športnik leta 2019 je postal kolesar Primož Roglič. Športnica leta 2019 športna plezalka Janja Garnbret. Športna ekipa leta 2019 je postala odbojkarska reprezentanca. Nagrado za izstopajočo mlado osebnost leta je prejela teniška igralka Kaja Juvan, nagrado za fair play pa biatlonec Alex Cisar.


Iskrene čestitke vsem.