Skoči do osrednje vsebine

Podpisana sporazuma za izvajanje programov Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP v Sloveniji

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Podpisana sta sporazuma o programih, ki bosta v nadaljevanju omogočila podporo projektom s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP. Sporazum o programu Izobraževanje in usposabljanje, štipendije, vajeništva in podjetništvo za mlade (Izobraževanje – krepitev človeških virov) in Sporazum o programu Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje je na strani Slovenije podpisal Dimitrij Pur, vodja Nacionalne kontaktne točke, direktor Urada za evropsko teritorialno sodelovanje in finančne mehanizme v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Sporazuma določata pogoje izvajanja obeh programov ter vloge in odgovornosti države upravičenke in držav donatoric. S podpisom obeh dokumentov je zagotovljena podpora Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP v višini 13,5 milijona evra za program Izobraževanje – krepitev človeških virov in 14,5 milijona evra za program Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje.

Oba dokumenta sta na spletni strani objavljena v zavihku Pravne podlage. Več informacij o programu Izobraževanje – krepitev človeških virov najdete na tej povezavi, o programu Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje pa na tej povezavi.