Skoči do osrednje vsebine

Skavti prinesli betlehemsko luč miru

V prostorih Ministrstva za notranje zadeve smo danes, 16. decembra 2019, že deseto leto zapored prevzeli luč miru iz Betlehema. Gre za dobrodelno akcijo, ki poteka v Sloveniji od osamosvojitve. Luč miru iz Betlehema in njen plamen prinašata radost in, kar je še bolj pomembno, vselej predajata tudi plemenito sporočilo. Letošnje se glasi »Ne boj se goreti!«

Ob prevzemu luči miru je zbrane nagovoril policijski vikar Igor Jereb, ki je poudaril pomen  te akcije in pomembnost medsebojnih odnosov: »Pomembno je, da smo iskreni do sebe in v odnosu do drugih.« je dejal. Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar je izpostavila plemenito delo slovenskih skavtinj in skavtov, ki vsako leto predajajo sporočilo o veselju, radosti in upanju. »Dragi skavti, prinesli ste svetlobo. Svetloba pomeni nekaj novega, novo življenje, novo upanje,« je dejala.

»Malokdo ve, da ste tudi vi v letih 2015 in 2016 pomagali v migrantski krizi s postavitvijo nastanitvenih šotorov in s svojim znanjem ter humanitarnostjo pripomogli, da je bila Slovenija še bolj varna,« pa se je minister Boštjan Poklukar zahvalil slovenskim skavtinjam in skavtom.  Ob tem je dodal, da so božično-novoletni prazniki priložnost, da se posvetimo sebi in svojim najbližjim. »Čas praznikov je vse preveč potrošniški in vse premalo imamo časa zase. Se vprašamo, kaj še hočemo? Želimo biti boljši? To so vprašanja, ki si jih zastavimo v času, ko se umirimo, ko smo doma, v krogu svojih najbližjih,« je dejal minister ter se skavtinjam in skavtom zahvalil za njihovo plemenito delo in izrazil čast, da lahko prevzemamo luč miru in širimo njeno sporočilnost.