Skoči do osrednje vsebine

Objavljeno je javno naročilo za izdelavo štirih turističnih masterplanov

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je 13. junija 2019 na portalu javnih naročil objavilo javno naročilo za izdelavo predloga štirih master planov za turistične makro destinacije za obdobje 2020 -2030. Ocenjena vrednost javnega naročila je dvesto tisoč evrov. Rok za oddajo ponudb je 20. januar 2020.

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 opredeljuje, da je Slovenija razdeljena na štiri turistične makro destinacije:

  • Alpska Slovenija
  • Termalna Panonska Slovenija
  • Mediteranska & Kraška Slovenija
  • Ljubljana & Osrednja Slovenija

Za vsako od opredeljenih makro destinacij želi ministrstvo pridobiti razvojne dokumente – individualne master plane. Cilj, ki ga želi ministrstvo doseči z javnim naročilom, je oblikovati učinkovite razvojne dokumente, ki bodo na najbolj optimalen način omogočili odklenitev razvojnih potenicalov in razvojni preboj na področju turizma  vsake od štirih makro destinacij.

Proces priprave master planov bo potekal dvanajst mesecev, vanj pa bo moral izvajalec vključiti tudi vse ključne turistične deležnike v vsaki od makro destinacij.

Dostop do razpisa

Ministrstvo je javno naročilo prvotno objavilo že 4. junija 2019, vendar je bil postopek zaradi neizpolnjevanja vseh pogojev s strani ponudnikov, zaključen brez izbora ponudnika. Sedaj objavljeno javno naročilo je vsebinsko enako, natančneje pa so definirani pogoji za kandidaturo na javnem razpisu.