Skoči do osrednje vsebine

Medalje za hrabrost in požrtvovalnost prejelo 26 policistk in policistov ter 13 občanov

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 16. decembra 2019, v Policijski akademiji v Tacnu podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost. 39 prejemnikov, od tega 13 občanov in 26 aktivnih policistov, se je v 20 različnih nevarnih in nepredvidljivih situacijah izkazalo s svojimi dejanji, ko so pomagali in reševali dragocena človeška življenja.

Slavnostni dogodek je bil letos združen s tradicionalnim prednovoletnim sprejemom policijskih vodij vseh treh ravni organizacije: generalne policijske uprave, osmih policijskih uprav in 111 policijskih postaj.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je ob tej priložnosti med drugim dejal: "Brez dobrega in profesionalnega dela policistk in policistov Slovenija ne bi bila tako varna država, kot danes je. Za vse vaše zahtevno in požrtvovalno policijsko delo vam lahko rečem samo iskrena hvala. Ko sem vas lani, tukaj v Policijski akademiji v Tacnu, prvič nagovoril, sem si iskreno želel samo dobrega sodelovanja in stabilen proračun, s katerim bomo lahko izboljšali materialni status vas, policistk in policistov, in modernizirali opremo Policije. V letošnjem letu nam je to uspelo!"

Ob tej priložnosti se je minister Poklukar zahvalil generalni direktorici policije mag. Tatjani Bobnar za odlično vodenje policije: "Iskrena hvala, ker si upate voditi policijo bistveno bolj ambiciozno, v duhu iskanja sprememb in mnogokrat težkih odločitev," in ji podelil veliki ščit policije s srebrno zvezdo.

Celotno sporočilo za javnost in fotogalerijo z dogodka si lahko pogledate na spletni strani policije