Skoči do osrednje vsebine

Na regionalni konferenci ENIC/NARIC centrov o izzivih priznavanja izobraževanja

ENIC/NARIC center pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je 12. decembra organiziral 6. regionalno konferenco. Vabljeni so bili predstavniki ENIC/NARIC centrov Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Severne Makedonije in Kosova.

Razprava med udeleženci iz Hrvaške, BiH, Kosova in Slovenije se je odvijala na temo trenutnih izzivov priznavanja izobraževanja in kvalifikacij v regiji in širše, avtomatičnega priznavanja, zagotavljanja kvalitete izobraževanja v povezavi s priznavanjem izobraževanja, porasta števila ponarejenih diplom in spričeval ter nadaljnjega medsebojnega sodelovanja v regiji.

Konferenca je bila uspešna v smislu osvetljevanja sedanje situacije na področju priznavanja izobraževanja v regiji in širše ter pomembna za nadaljevanje sodelovanja in hitrejše izmenjave informacij znotraj regije. Obenem je bilo vzpostavljeno sodelovanje s Kosovom, ki se je letos prvič udeležilo konference in hkrati prevzelo pobudo za organizacijo naslednje, 7. regionalne konference.