Skoči do osrednje vsebine

Na regionalni konferenci ENIC/NARIC centrov o izzivih priznavanja izobraževanja

ENIC/NARIC center pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je 12. decembra organiziral 6. regionalno konferenco. Vabljeni so bili predstavniki ENIC/NARIC centrov Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Severne Makedonije in Kosova.

1 / 2

Razprava med udeleženci iz Hrvaške, BiH, Kosova in Slovenije se je odvijala na temo trenutnih izzivov priznavanja izobraževanja in kvalifikacij v regiji in širše, avtomatičnega priznavanja, zagotavljanja kvalitete izobraževanja v povezavi s priznavanjem izobraževanja, porasta števila ponarejenih diplom in spričeval ter nadaljnjega medsebojnega sodelovanja v regiji.

Konferenca je bila uspešna v smislu osvetljevanja sedanje situacije na področju priznavanja izobraževanja v regiji in širše ter pomembna za nadaljevanje sodelovanja in hitrejše izmenjave informacij znotraj regije. Obenem je bilo vzpostavljeno sodelovanje s Kosovom, ki se je letos prvič udeležilo konference in hkrati prevzelo pobudo za organizacijo naslednje, 7. regionalne konference.