Skoči do osrednje vsebine

Na Agrobiznis konferenci o novih tehnologijah v kmetijstvu

Državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes dopoldne udeležil 4. Agrobiznis konference – Nove tehnologije v kmetijstvu. Konferenca je bila namenjena novim tehnologijam v kmetijstvu, virih financiranja za vlaganje v razvoj in uporabo novih tehnologij, kako oceniti smiselnost investicije v kmetijstvu ter pripraviti poslovni načrt.

4. Agrobiznis konferenca o inovacijah

Državni sekretar dr. Podgoršek je uvodoma nagovoril udeležence, v nadaljevanju pa je podelil nagrade najboljšima iz natečaja Agrobiznis HI-TECH 2019 – najboljšemu ponudniku oziroma najboljšemu uporabniku novih tehnologij v kmetijstvu. Zmagovalec v prvi kategoriji je podjetje Termodron, zmagovalec v drugi kategoriji pa je digitalizirana majhna ekološka kmetija Vegerila. Vlogo novih tehnologij pri razvoju kmetijstva do leta 2030 je na konferenci predstavila mag. Marjeta Bizjak z MKGP.

S projektom Agrobiznis želi organizator spodbujati podjetništvo v kmetijstvu in vplivati na povečanje prehranske samooskrbe, opozarjati pa želi tudi na inovativna podjetja z novimi tehnologijami pridelave hrane ali novimi poslovnim modeli, ki bi pripeljala do hitrejšega razvoja kmetijstva in večje samooskrbe.

Več o konferenci…