Skoči do osrednje vsebine

Poklukar v Krškem s posavskimi župani in poslanci

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 9. decembra 2019, z najožjimi sodelavci v Krškem sestal z župani posavskih občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče in Sevnica ter s poslanci državnega zbora iz Posavja.

Kot je minister dejal v izjavi za javnost po srečanju, je sestanek prinesel zanimivo razpravo: »Posebej smo se pogovarjali o migracijah in romski problematiki. Nekaj tem smo namenili tudi prometnemu koridorju iz Krškega proti Celju in pa varnosti na cestah, nekaj pa je bilo lokalnih tem, ki jih župani na takih srečanjih vedno izpostavijo.«

Posavske občine sicer niso pod povečanim migracijskim pritiskom. »Vendar vemo, da tudi tukaj potekajo ilegalni koridorji za tihotapljenje ljudi. Policija je tukaj uspešna, kar nekaj kriminalnih združb v tem delu je razbitih in spremljamo situacijo,« je povedal Poklukar.

Glede romske problematike je izpostavil pomembno preventivno delovanje policije in njeno uspešno delo pri preprečevanju kaznivih dejanj.

Dotaknil se je tudi kadrovske situacije v policiji, ki jo z aktivno politiko zaposlovanja želimo izboljšati. »Če bo vse prav, bomo konec leta že v pozitivnih številkah, kar pomeni, da je priliva več, kot je odliva zaposlenih v policiji. S tem sem jaz zadovoljen in to pomeni, da smo s to politiko zaposlovanja na pravi poti,« je dejal. Županom je na sestanku predlagal tudi predstavitev policijskega dela na njihovih lokalnih prireditvah, s čimer bi v policijo pritegnili mlade ljudi. »V policiji si želimo zaposlovati mlade ljudi, ki jih šolamo na Policijski akademiji in jih potem vrnemo v to okolje, iz katerega prihajajo,« je zaključil minister Poklukar.