Skoči do osrednje vsebine

8. zasedanje skupnega odbora za znanstveno in tehnološko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo, ki je potekalo 4. decembra 2019 na Dunaju

Na Dunaju je 4. decembra 2019 potekalo 8. zasedanje slovensko-avstrijskega skupnega odbora za znanstveno in tehnološko sodelovanje.

Slovensko delegacijo je vodila dr. Meta Dobnikar, vodja Sektorja za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport RS, avstrijsko pa g. Christian Autengruber z avstrijskega zveznega ministrstva za Evropo, integracije in zunanje zadeve. Delegaciji sta si izmenjali informacije o znanstveno-raziskovalni politiki v obeh državah ter o njunih prioritetah, mednarodnem znanstvenem sodelovanju v obeh državah ter o možnostih sodelovanja v okviru multilateralnega razpisa Podonavske strategije.

 

Skupni odbor je izmed 46 projektov, ki so bili prijavljeni v Sloveniji, izbral 32 projektov, ki bodo sofinancirani v obdobju 2020-2021. Delegaciji sta sprejeli program znanstvenega in tehnološkega sodelovanja za naslednje obdobje, ki v letu 2021 predvideva novi razpis za skupne projekte za obdobje 2022-2023.

 

Objavljamo Protokol 8. zasedanja skupnega odbora in seznam projektov, izbranih za sofinanciranje za obdobje 2020­­–2021.