Skoči do osrednje vsebine

Sporazum med SZS in ministrstvi pri izvedbi svetovnih smučarskih svetovnih prvenstev podpisan

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Smučarska zveza Slovenije je pridobila organizacijo treh velikih športnih dogodkov, ki bodo zaznamovali naslednja štiri leta ne samo na športnem, temveč tudi na turističnem in gospodarskem področju tako v Sloveniji kot izven države: FIS Svetovno prvenstvo v poletih leta 2020, IBU Svetovno prvenstvo v biatlonu na pokljuki 2021 in največji mednarodni dogodek v zgodovini Slovenije - FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici 2023.

Na podlagi sklepa Vlade RS je SZS sporazume podpisala s posameznimi ministrstvi - nosilec sodelovanja je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport -, ki opredeljujejo podporo dogodkom in projektom, ki bodo v naslednjih letih Slovenijo predstavili po vsem svetu.

»Veseli smo, da je Vlada RS na čelu z njenim predsednikom g. Marjanom Šarcem prepoznala pomembnost teh treh dogodkov, ki ne vplivajo le na razvoj slovenskega športa, temveč tudi za razvoj našega turizma in gospodarstva. Že s pričakovanim ogledom TV prenosov, kjer bomo Slovenijo predstavili v najlepši luči, bomo presegli 500.000.000 televizijskih gledalcev po vsem svetu. Ta tri Svetovna prvenstva bodo priložnost za vse nas, da združimo moči in stopimo skupaj, saj to niso svetovna prvenstva Smučarske zveze Slovenije, temveč so svetovna prvenstva vseh Slovenk in Slovencev«, je ob podpisu sporazuma povedal predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo opozarja, da je govora o zares velikem, združevalnem projektu: »Na ministrstvu, ki je v to zgodbo vse od samega začetka prispevalo veliko energije, znanja in volje, smo prav gotovo ponosni na to, da bomo Slovenci v prihodnosti organizirali tako pomembne športne dogodke. Aplavdiramo pa seveda tudi podpisu sporazuma med Smučarsko zvezo in resornimi ministrstvi, s katerim kljub trendom v družbi dokazujemo, da Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je to treba«.