Skoči do osrednje vsebine

Podpis dogovora o sodelovanju pri izvedbi svetovnih prvenstev v smučarskih športih

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Ministrstvo za zunanje zadeve in Smučarska zveza Slovenije sta podpisala dogovor o sodelovanju pri izvedbi svetovnih prvenstev v smučarskih športih v letih 2020, 2021 in 2023.

Smučarska zveza Slovenije je pridobila organizacijo treh velikih športnih dogodkov, ki bodo zaznamovali naslednja štiri leta, ne samo na športnem, temveč tudi na turističnem in gospodarskem področju v Republiki Sloveniji in širše. FIS Svetovno prvenstvo v poletih leta 2020, IBU Svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki 2021 in največji mednarodni dogodek v zgodovini Slovenije FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici 2023 so razlog, da je Smučarska zveza Slovenije s posameznimi ministrstvi podpisala sporazume o sodelovanju.

Državni sekretar mag. Dobran Božič in direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek sta podpisala Dogovor o sodelovanju in podpori ministrstva pri izvedbi svetovnih prvenstev v smučarskih športih v letih 2020, 2021 in 2023. Ministrstvo se zavezuje, da bo v skladu z možnostmi in v skladu z veljavnimi predpisi v času priprav na prvenstva in v času njihove izvedbe zagotavljalo pomoč in podporo Smučarske zveze Slovenije promocijsko preko diplomatsko - konzularnih predstavništev Republike Slovenije ter na gospodarskem in konzularnem področju.