Skoči do osrednje vsebine

Minister Rudi Medved podpisal sporazum v podporo svetovno odmevnim športnim dogodkom

V podporo trem velikim športnim dogodkom, ki bodo v naslednjih letih predstavili Slovenijo po celem svetu, je minister za javno upravo Rudi Medved skupaj z drugimi ministricami in ministri danes, 5. decembra 2019, podpisal sporazum s Smučarsko zvezo Slovenije.

Sporazum s Smučarsko zvezo Slovenije podpisal tudi minister za javno upravo Rudi Medved

1 / 2

"Dobro je, da stopimo skupaj v podpori organizaciji prihodnjih svetovnih smučarskih prvenstev v Sloveniji. Da se politika ne bo zgolj slikala ob zmagovalcih, ampak bo tudi zaslužna za športne uspehe," je ob tem dejal minister Rudi Medved.

Smučarska zveza Slovenije je pridobila organizacijo treh svetovno znanih in odmevnih športnih dogodkov: FIS Svetovnega prvenstva v poletih leta 2020, IBU Svetovnega prvenstva v biatlonu na Pokljuki 2021 in največjega mednarodnega dogodka v zgodovini Slovenije FIS Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici 2023. Omenjeni dogodki pomenijo za Slovenijo številne priložnosti za promocijo ne le na športnem, temveč tudi na turističnem in gospodarskem področju tako doma kot v tujini.

Kot je ob podpisu povedal predsednik smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar, bodo ta tri Svetovna prvenstva priložnost za vse nas, da združimo moči in stopimo skupaj, saj »to niso Svetovna prvenstva Smučarske zveze Slovenije temveč vseh Slovenk in Slovencev«.

Dogovore o sodelovanju med ministrstvi in Smučarsko zvezo Slovenije so podpisala naslednja ministrstva:

- Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
- Ministrstvo za notranje zadeve
- Ministrstvo za obrambo
- Ministrstvo za okolje in prostor
- Ministrstvo za zdravje
- Ministrstvo za zunanje zadeve
- Ministrstvo za javno upravo

V imenu Smučarske zveze Slovenije je dogovore podpisal Franci Petek.