Skoči do osrednje vsebine

Začenja se enajsta izvedba spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOST-V (MOOC-V)

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
13. novembra 2019 bo Arnes začel z enajsto izvedbo spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOST-V. V tečaj ste vabljeni vsi, saj pokriva široko paleto vsebin, ki jih potrebujemo pri svojem delu in v zasebnem življenju. Veliko je tudi vsebin, ki bodo zanimale predvsem starše, največ specializiranih vsebin pa je namenjenih zaposlenim v šolstvu.

Prijava na tečaj je možna prek spletnih skupnosti na portalu SIO. Za prijavo uporabite AAI-račun, lahko se prijavite tudi z običajnim profilom, ki ga ustvarite. Ključ za vstop v tečaj je most2019november. Prijave na tečaj so že odprte.

Cilj Arnesovega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij je, da udeleženci osvojijo digitalne kompetence. Še posebej je namenjen učiteljem, ki lahko znanje prenašajo na mlajše generacije. Te so res rojene v digitalno dobo, a imajo le zelo »površinsko« znanje rabe tehnologij, ki jih obkrožajo.

Informacijsko-komunikacijske tehnologije so prisotne na vsakem koraku. Kraje gesel, razne spletne prevare, okužbe z virusi in spletno nasilje so le nekateri izmed pojavov, s katerimi imajo stik zaposleni v šolstvu. Na tečaju se boste naučili pravilno in učinkovito soočati s problemi, povezanimi z internetom in sodobnimi tehnologijami.

Tečaj poteka tri zaporedne tedne, tedensko obremenitev pa uporabniki prilagajajo svojim željam in potrebam. Vsebine so prilagojene tako tistim, ki imajo osnovno znanje o tematiki, kot tudi zahtevnejšim uporabnikom.

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo Mozilino značko »Pametni uporabnik interneta«. V kolikor se naknadno odločite za udeležbo na srečanju v živo, na katerem bomo obravnavali primere zapletov z naših šol, pa dobite tudi potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Vljudno vabljeni  k udeležbi na tečaju!