Skoči do osrednje vsebine

Sprejem vrhunskih poletnih športnikov, zaposlenih v Policiji

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 8. novembra 2019, sprejela vrhunske športnike in trenerje, zaposlene v policiji, ki trenirajo in tekmujejo v poletnih športnih panogah.

»Vrhunski šport je neusmiljen. Ne dopušča napak, šibkosti in negotovosti. Zahteva celega človeka, njegovo popolno predanost in brezpogojno podrejenost enemu samemu cilju – biti najdaljši, najhitrejši, najboljši. Vsi vi ste ta cilj brez izjeme že dosegli. Večkrat in na vseh ravneh. V vaši naravi ni, da bi se ustavili. Vedno znova si mejnike si postavljate mejnike še višje in globlje«. To vrhunske športnike in športnice dela izjemne tako doma kot v evropskem in svetovnem merilu.V Ministrstvu za notranje zadeve in policiji smo na dosežke svojih vrhunskih športnikov izjemno ponosni. »Z zaposlitvijo v Policiji imate zagotovljeno socialno varnost, tako se lahko med letom res popolnoma osredotočite na svoje športne cilje«, je dejal minister.

Ob koncu nagovora je minister športnikom in trenerjem zaželel uspešno novo sezono. »Za nas ste in vedno boste junaki, ki s svojo srčnostjo ponosno zastopate Republiko Slovenijo in barve slovenske zastave ter ob zmagah v svetovni javnosti predajate brezčasno sporočilo slovenske himne o sodelovanju in prijateljstvu. Slovenija je ponosna na vas«, je zaključil minister.

Generalna direktorice policije mag. Tatjana Bobnar je izrazila veliko zadovoljstvo ob srečanju z zbranimi športniki. »V našem interesu je, da podpiramo vrhunske športnike. S svojo predanostjo, vztrajnostjo, disciplino, medsebojnim sodelovanjem, nepopustljivostjo, pripadnostjo in drugimi lastnostmi, ki so – pogosto celo bolj kot fizične danosti – zaslužne za končni uspeh, namreč poosebljate vrednote, ki jih zagovarjamo tudi v policiji,« je dejala generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar. Tudi ona je izpostavila pomen zaposlitve v policiji, ki ga ima na športnika, saj mu omogoča še boljše pogoje za nemoteno treniranje in vrhunske rezultate na največjih tekmovanjih. »Vaši dosežki so zato nekoliko tudi naši in v skrbi za promocijo in ugled policije se prav radi pohvalimo z njimi,« je povedala Bobnarjeva.

V imenu prisotnih športnikov in trenerjev sta zbrane nagovorila tudi Alenka Artnik, ki je danes tudi uradno postala del slovenske policije, in Tim Gajser. Vrhunska potapljačica na dah se je zahvalila za izkazano podporo: »Slovenija je z njo tudi na drugem koncu sveta.« Obljubila je, da se bo trudila še naprej in čestitala tudi ostalim kolegom za izjemne dosežke. Tudi vrhunski motokrosist se je zahvalil za vso podporo in obljubil, da bo še naprej zastopal barve slovenske policije v dobri luči. »Po izjemni sezoni, ki je bila tudi dolga in naporna, nas vse skupaj čaka počitek, nato pa sledijo priprave na novo sezono.«