Skoči do osrednje vsebine

Inšpekcijski svet danes tudi o povečanju števila kadrov po posameznih inšpekcijskih službah

Minister za javno upravo Rudi Medved, ki je tudi predsednik Inšpekcijskega sveta, je na današnji seji predstavil dosedanje aktivnosti Vlade Republike Slovenije v smeri povečevanja števila kadrov po posameznih inšpekcijskih službah.

Seja Inšpekcijskega sveta-udeleženci v dvorani | Avtor: SOJ MJU

1 / 3

Od predvidenih 27 zaposlitev po Skupnem kadrovskem načrtu za leti 2018 in 2019 jih je realiziranih 18. »Vse inšpektorate kadrovsko krepimo, zavedajoč se pomena njihovega, tudi preventivnega poslanstva«, je poudaril minister Medved.


Na seji Inšpekcijskega sveta je sodeloval tudi državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, Franc Vesel, ki je ob tem, da je temeljni cilj inšpekcijskih služb zagotavljati urejeno pravno državo, opozoril tudi na svetovalno vlogo inšpektorjev do malih gospodarstvenikov, tako kot to že ureja 33. člen Zakona o inšpekcijskem nadzoru.


Na seji so bila izpostavljena tudi priporočila Komisije Vlade Republike Slovenije za preprečevanje dela in zaposlovanja na črno v smeri povečanja števila sestankov regijskih koordinacij inšpekcij ter večjega števila izobraževanj o problematiki dela in zaposlovanja na črno s primeri praktičnih rešitev med organi nadzora.