Skoči do osrednje vsebine

Razpis ERC Consolidator Grant 2020 za raziskovalce

ERC je objavil razpis Consolidator Grant 2020 z zaključnim rokom 4. februar 2020. ERC Consolidator grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko utrjujejo svojo samostojno raziskovalno skupino ali program.

ERC Consolidator grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko utrjujejo svojo samostojno raziskovalno skupino ali program.

Prijavitelji in prijaviteljice morajo izkazati prelomnost, ambicioznost in izvedljivost svoje znanstvene ideje.

Zgornja finančna in časovna meja projekta sta 2 mio EUR za obdobje 5 let. Stroški projekta so v celoti kriti s strani ERC. V posebnih primeri je možno povečanje finančnih sredstev.

Prijavitelji ali prijaviteljice so morali prejeti doktorski naziv vsaj 7 ali največ 12 let pred 1. januarjem 2020. V primeru določenih prekinitev kariere se lahko to obdobje podaljša.

Od prijaviteljev se pričakuje več samostojnih znanstvenih objav brez sodelovanja doktorskega mentorja kot dokaz znanstvene samostojnosti.

Razpis je odprt za vse, ne glede na nacionalnost ali kraj trenutnega bivanja, je pa potrebno ERC projekt izvajati na instituciji v državi članici EU ali državi, ki je pridružena Obzorju 2020.

Pri ponovnem prijavljanju veljajo določene omejitve.

ERC raziskovalni projekti so lahko z vseh področij znanost: naravoslovja in tehnike, znanosti o življenju, ali družboslovja in humanistike.

Razpis je objavljen na portalu Evropske komisije. V nekaj tednih bodo odprli tudi obrazce za prijavo.

Ministrstvo je 21. junija 2019 organiziralo informativni dan v podporo potencialnim prijaviteljem. Na arhivski spletni strani so objavljene predstavitve s tega dogodka.