Skoči do osrednje vsebine

Tehnična pomoč strokovne ekipe Ministrstva za javno upravo Črni gori

Tehnična pomoč Črni gori na področju upravljanja s podatki se nadaljuje. Med 28. in 30. oktobrom 2019 sta strokovna sodelavca Sektorja za upravljanje s podatki iz Direktorata za informacijsko družbo in informatiko dr. Miro Lozej in Paula Kolenko predstavila izkušnje Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije s tega področja.

Vsebinski poudarek ob obisku ekipe v Črni gori je bil na upravljanju s podatki z vidika GDPR, ki sta ga naša strokovna sodelavca podprla z izkušnjami na projektu Skrinja.

Projekt Skrinja namreč uvaja poslovno inteligenco (Business Inteligence) na področje državne uprave, kar je bilo za sogovornike iz Črne gore zelo zanimivo, saj tudi sami pripravljajo podoben projekt.

Govora je bilo tudi o interoperabilnosti, s poudarkom na semantični interoperabilnosti, delovni obisk pa se je zaključil s predstavitvijo slovenskih pogledov na upravljanje umetne inteligence preko predstavitve dveh konkretnih primerov.

Predstavitev se je udeležilo 25 udeležencev, katerih skupna ugotovitev je bila, da imamo veliko skupnih izzivov in je bila izmenjava izkušenj za vse zelo koristna.